Carette

Ett Paris-tips när det gäller lite lyxigare caféer är definitivt Carette. Det finns två stycken, ett vid Trocadero (nära Eiffel-tornet) och ett vid Place des Vosgues. Det grundades redan 1927 och har haft samma macaron-recept sen dess. Här är det inte billigt men fantastiskt mysigt och chict. Favoriten är Carettes kända chocolat chaud som har en underbar kraftig chokladsmak och är tjock och len. Mmm, heaven kalla höstdagar. Annars så är det ju macarons som är grejen, har insett (efter många provsmakningar) att mina favoriter är caramel fleur du sel (saltkaramell), framboise (hallon) och vanilla. Här lär jag (tyvärr) bränna många euros på afternoon tea i vinter!
E och jag delade på 10 stycken. Ros, svartvinbär, citron, kaffe, salt karamell, pistasche, hallon, vanilj och choklad. Det gäller ju att testa alla...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0